Veranda tegels

Overweegt u om tegels te leggen onder uw veranda of bent of bent u zich aan het oriënteren op het complete plaatje; een nieuwe veranda compleet met een betegelde vloer? 

In dit artikel zal de focus liggen op het bespreken van de bestaande soorten tegels welke geschikt zijn voor onder de veranda en hoe de stijl van de veranda zich verhoudt tot de keuze qua tegels. Heeft u aan het eind van dit artikel nog vragen? Schroom dan niet om uw vraag aan ons voor te leggen.

tegels onder de veranda

Veranda vloeren

Tegels zijn één van de soorten vloeren welke geschikt zijn als buitenvloer voor onder de veranda. Naast tegels zijn onder andere hout, composiet en beton zeer geschikt als vloer voor onder de veranda. 

Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden qua vloeren, het is vooral belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de luchtvochtigheid wanneer er een keuze wordt gemaakt voor een bepaalde vloer. Wanneer u meer wil lezen over veranda vloeren dan verwijzen we u graag naar onder pagina over veranda vloeren.

Verschillende soorten tegels voor onder de veranda

Wanneer we het hebben over soorten tegels voor onder de veranda dan zijn er zeer veel verschillende soorten tegels welke mogelijk passen onder de veranda. Met de gekozen tegels kan een bepaald effect gecreëerd worden, iets waar door de betere verandabouwer dan ook vaak goed over na wordt gedacht tijdens het ontwerp.

Zo zal een excentrieke veranda vaak gepaard gaan met een rustig tegel palet. Anderzijds zal een rustig ogende veranda in veel gevallen voor een mooie combinatie zorgen met een tegelvloer die juist meer naar voren komt. 

Uiteraard zijn er nog vele tussenvormen te vinden qua combineren van het ontwerp van de veranda en de tegelpatronen, groottes en kleuren welke gebruikt worden. Specialist Gijs helpt u graag met het meedenken over dergelijke combinaties. 

Laten we eens bekijken welke mogelijkheden er zijn qua soorten tegels voor onder de veranda. Uiteraard zijn niet alle soorten tegels behandeld in dit artikel maar een greep uit de mogelijkheden.

Keramische tegels onder de veranda
Keramische veranda tegels

Keramische tegels veranda

Wanneer we het over keramische tegels hebben dan bedoelen we hiermee tegel van het materiaal keramiek. Keramiek bestaat uit klei en zand. Wat je terugziet in de tegel is eigenlijk niet meer dan lagen klei op elkaar welke gebakken zijn. Middels glazuur krijgen de tegels een glans.

Keramische tegels onder een veranda zijn erg kleurvast en daarnaast goed bestand tegen krassen. Met keramische tegels wordt er een natuurlijk stijlvol resultaat gecreëerd in de tuin. Keramische tegels verschillen van zeer excentriek tot rustig.

Veranda tegels natuursteen

Natuursteen is zeer duurzaam en daarnaast tijdloos te noemen. In principe wordt natuursteen in de natuur getroffen in de natuur en wordt het daarna gebruikt als bouwmateriaal, zo ook in de vorm van tegels voor onder een veranda.

Met natuursteen wordt er warmte en rust gecreëerd onder de veranda. De combinatie van een houten veranda in combinatie met het natuursteen als ondergrond is ideaal als een landelijke stijl het uitgangspunt is. Eventueel kan de wand van de veranda nog afgewerkt worden met kalk- of krijtverf om het geheel af te maken.

Houtlook tegels veranda

Tegels zijn één van de soorten vloeren welke geschikt zijn als buitenvloer voor onder de veranda. Naast tegels zijn onder andere hout, composiet en beton zeer geschikt als vloer voor onder de veranda. 

Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden qua vloeren, het is vooral belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de luchtvochtigheid wanneer er een keuze wordt gemaakt voor een bepaalde vloer. Wanneer u meer wil lezen over veranda vloeren dan verwijzen we u graag naar onder pagina over veranda vloeren.

Portugese tegels veranda

Portugese tegels zijn tegels gemaakt van cement en pigmenten. Portugese tegels worden ook wel aangeduid als patroontegels. De Portugese tegel zorgt voor een kleurrijk en zonnig geheel onder de veranda. Dit soort tegels zouden zelfs tegen een wand geplaatst kunnen worden. 

Omdat de Portugese tegel als aanwezig te beschouwen valt gaat dit soort tegel normaliter goed samen met een veranda welke rustig oogt. Zo wordt de volheid en de rijkheid van de tegels gebalanceerd met de rust uitstralende veranda.

natuursteen tegels veranda

Verschillende vormen tegels voor onder de veranda

Er zijn vele verschillende vormen tegels welke onder de veranda geplaatst zouden kunnen worden. Naast verschillende groottes zijn ook bijzondere vormen als Hexagon tegels, ronde tegels of exotische exemplaren als Marokkaanse lantaarn tegel vormen.

Vierkante grote tegels of kleine tegels onder de veranda

Tegels zijn er dan wel in vele verschillende soorten of maten, vierkante of rechthoekige tegels blijven toch wel de meest voorkomende tegels die er zijn onder een veranda. Een tegel onder de veranda in de maat van zestig bij zestig centimeter is tijdloos en verveelt nooit. 

De rechthoekige of de vierkante tegel in een basiskleur biedt de ruimte en de rust aan de veranda om goed tot uiting te komen, met name wanneer deze wat excentrieker is. Het blijft altijd een prachtig spel om de gebruikte materialen in evenwicht te laten blijven.

Bijzondere tegel vormen

Bijzondere tegels zijn er in veel soorten en maten voor buiten onder de veranda. Wanneer u een bijzondere wens heeft qua tegels dan kunnen we u bij uitstek helpen met de realisatie hiervan en eventuele advisering.

Specialist Gijs heeft ruime ervaring met het ontwerpen van speciale en bijzondere bijgebouwen welke ontworpen zijn naar behoefte en smaak van de klant. 

Een bijzondere tegelvorm kan hier onderdeel van uitmaken. Heeft u een idee waarvan u de indruk heeft dat u dit niet kan laten realiseren bij iedere verandabouwer? Wij denken graag met u mee.

bijzondere tegels voor veranda
Gijs Dijkman LoungePlus Specialist

Kunnen we u van dienst zijn?

Specialist Gijs denkt met u mee over de eventuele realisatie van een bijgebouw.

Voor welke gebruiksmomenten dient het bijgebouw? Vanuit dit uitgangspunt bepaald u samen met Gijs uit welke materialen het bijgebouwd vervaardigd wordt en de opties (bv. een buitenkeuken) geïntegreerd in het bijgebouw.

Gijs komt graag bij u op locatie om de mogelijkheden te bespreken.